Снимка на касова бележка от ресторант в Созопол разбуни духовете във

...
Снимка на касова бележка от ресторант в Созопол разбуни духовете във
Коментари Харесай

Туризъм по български: 20 лева такса за празен стол в ресторант в Созопол

Снимка на касова бележка от ресторант в Созопол разбуни духовете във фейсбук. На нея се вижда, че в сметката наред с храната и напитките има и... такса за " празни столове " на масата.

Незаетите столове на масата в созополския ресторант Miloz Fish & Grill  са " оценени " уместно - по 20 лв. за брой. Така единствено от четирите празни места сметката набъбва с 80 лв.. 

Момичето, разгласило фотографията, написа, че тя, дружно с другари направила резервация във въпросния ресторант. Оказало се, че компанията ще бъде по-малка, за което шефът на ресторанта бил известен навреме. 

По думите на момичето, личният състав на заведението бил извънредно недодялан с тях, откакто отказали да заплатят тези 80 лв.. Тя твърди и че на никое място не било оповестено, че в ресторанта събират такса за безработен стол.

OFFNews се свърза с шефа на ресторанта Тони Матеев.

Той изясни, че повода да се таксуват тези 4 места по 20 лв. е фактът, че след резервацията на маса в натоварена вечер, клиентите са били по-малко от авансово декларираните. 

„ Да таксуваме безработен стол ни се случва за първи път, нямаме такава процедура. В съответния случай клиентите се държаха извънредно зле, не ни бяха предизвестили, че ще са с 4 души по-малко. В последна сметка, те не са заплатили тази такса “, изясни Матеев.

След като казусът със странната такса доби известност в обществените мрежи, фейсбук страницата на созополския ресторант бе атакувана от редица гневни мнения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР